Til toppen

ZARGES CREAXESS

Skreddersydde adkomstløsninger!

Creaxess er et modulbasert system for sikre og godkjente trapper, broer, plattformer og overganger i aluminium. Du kan få det helt skreddersydd til ditt bruk og behov, og du kan designe det helt selv. Det er også enkelt å montere, du trenger kun en unbrakonøkkel!


Bli kontaktet

Vi tar kontakt med deg for å hjelpe deg med å sette sammen riktig løsning etter ditt behov. Legg igjen navn, telefonnumer og e-postadresse i skjema.

Sett sammen selv!

Bruk konfiguratoren, og design løsningen helt selv etter dine behov og tekniske mål.

Med konfiguratoren på Creaxess.no kan du lage en modell av adkomst-løsningen du trenger. Når du er ferdig, får du automatisk pristilbud, leveringstid og 3D-tegning. Så kan du gjøre en bestilling basert på tegningen.

Vi hjelper deg!

Trenger du råd eller hjelp til å sette sammen løsning eller innkjøp?

Ikke nøl med å ta kontakt!

Christoffer Veby

Produktspesialist

E-post: cv@groveknutsen.no

Mob: +47 92 01 04 48

Finn Grove-Knutsen

Produktspesialist

E-post: fgk@groveknutsen.no

Mob: +47 91 69 31 89

Uendelige muligheter

Riktig produkt til riktig formål

Ved arbeid i høyden skal det alltid brukes riktig produkt til riktig formål, i henhold til gjeldende regler og forskrifter. Hensikten er å opprettholde et godt sikkerhetsnivå på arbeidsplassen. Mange arbeidsulykker skjer ved arbeid i små høyder, og ved bruk av feil adkomst-produkt. Det er derfor viktig å vite hva slags produkt som er sikkert og godkjent for ditt formål.

I hovedsak kreves det godkjente og faste adkomstløsninger til fast adkomst og arbeid i høyden. For eksempel en plattform-trapp, -bro eller -overgang. Regelverket varierer mellom arbeid med maskiner og arbeid i høyden der det er fare for at personer eller gjenstander kan falle ned eller skli.

Bruk, vedlikehold, reperasjon og inspeksjon av maskin
Ved arbeid i høyden med maskiner er det Maskindirektivet som definerer kravene, og produkter til dette formålet skal godkjennes etter EN14122-standarden. Det skal benyttes en godkjent adkomstløsning når maskinen ikke kan betjenes fra gulvnivå. Adkomstløsningen skal ikke kunne flyttes på, og må også være CE-merket (godkjent etter EN1090-standard om utførelse av stål og aluminiums-konstruksjoner). Typisk gjelder dette tilgang og tilkomst ved bruk, vedlikehold, reparasjoner og inspeksjoner. Det gjelder arbeid med alle type maskiner, også kjøretøy, tog og aggregater.

Tilgang, overgang eller adkomst til arbeid
På en arbeidsplass hvor det er fare for at personer eller gjenstander kan falle ned eller skli er det Arbeidsplassforskriften som definerer kravene. Dette gjelder ikke kun arbeid som utføres i høyden, men også adkomst til arbeidet. Det skal benyttes godkjent adkomstløsning når adkomsten er nødvendig for repetitivt arbeid som utføres. Det kreves at adkomsten er sikret med rekkverk og utforming som motvirker at de blir glatte. Adkomsten kan være mobil og utstyrt med for eksempel hjul om det er nødvendig. Typiske eksempler er tilgang til lager-reoler, containere og avfallsbeholdere, overgang over maskiner eller andre gjenstander, eller adkomst til høyere nivåer eller platåer.

Ofte brukes det feil produkt til feil formål. Midlertidige adkomstløsninger, slik som bukker, trappestiger, andre stiger og rullestillas er ikke godkjent som fast adkomstløsning. Det har ikke så mye å si om de i seg selv er gode og sikre produkter, om de brukes feil og til feil formål. Det er selvsagt heller ikke lov å bruke bokser, kasser, paller, og andre kreative løsninger som fast adkomstmiddel.

Lett, solid og enkelt

Faste adkomst-løsninger har lenge vært preget av nærmest uhåndterlige, fast-monterte og tunge stål-produkter som må sveises sammen på arbeidsplassen. Man har måtte bruke tredjeparts-firmaer til å designe, tegne og montere adkomstløsningen.

Med Zarges Creaxess kan du selv designe den solide adkomstløsningen i lett og holdbart aluminium med en nett-konfigurator, slik at produktet blir skreddersydd ditt bruk og dine behov. Det blir levert flatpakket, og du kan selv montere det sammen enkelt med en unbrakonøkkel.

Du velger mellom seks ulike trapper, broer, plattformer og overganger, og bestemmer vinkel, bredde, rekkverksløsning, trinntype og eventuelt plattformstørrelse. Trenger du tilbehør som hjul eller sentrallås kan du legge inn det også. Alt etter dine tekniske mål. Til slutt får du opp leveringstid, pristilbud og 3D-tegning. Hele prosessen tar kun ti minutter, og du trenger ikke forlate kontorstolen.

Fordeler med Creaxess
 • Sikre adkomstløsningen som passer dine behov
 • Velg mellom flere typer faste og mobile adkomstløsninger
 • Et mer fleksibelt alternativ til plassbygde løsninger i stål
 • Online konfigurator med alle tilvalg, tekniske tegninger, pris og leveringstid
 • Produsert i aluminium, lav egenvekt og korrosjonsklasse 3
 • Tilfredsstiller alle krav fra maskindirektivet og arbeidsplassforskriften
 • Enkelt å håndtere og montere, leveres i moduler, flatpakket
 • Utviklet av Zarges og TÜV-testet og godkjent. CE-merket

Noen eksempler på ­spesialløsninger vi har ­levert via Zarges Creaxess


Sikker og flyttbar adkomstløsning og serviceplattform for maskiner hos Brynild.


Riis Bilglass kan raskt, effektivt og sikkert bytte ruter på tyngre kjøretøy med denne spesialløsningen.


Mobil vedlikeholdsplattform på hjul med to trappeløp hos Scania.


Fastmontert adkomstplattform med trapp for sikker avfallshåndtering hos IKEA.


Slik bestiller du
 1. Gå inn på creaxess.no og velg type adkomstløsning
 2. Velg bredde, høyde, plattformstørrelse, rekkverk mm.
 3. Info om modellen vises med pris, data og tegning
 4. Leveres innen 4-5 uker


Ikke nøl med å spørre oss om råd og innkjøp.