Til toppen

Hørselvern

SORDIN HØRSELVERN

Sordin er en av verdens ledende produsenter av hørselvern, tidligere en del av MSA. De leverer alle typer hørselvern, i høy kvalitet og komfort, til segmenter som jakt, politi, militær og industri. I over 30 år har produksjonen vært i Sverige og er ISO 9001 sertifisert. Sordin er et naturlig valg for den profesjonelle bruekre med høye forventninger til kvalitet og komfort.

 

HVORFOR HØRSELVERN

Hørselvern skal hindre skadelig støy og defineres som personlig verneutstyr (kategori 3) da det har som mål å redusere negative helseeffekter som hodepine, uvanlig tretthet, mangel på konsentrasjon, irritasjon og redusert arbeidsytelse. Hørseltap er faktisk den vanligste yrkesskaden i Europa! Arbeidsgiver har ansvaret for å sikre et fullt forsvarilg arbeidsmiljø og at arbeidstakere ikke får skader på jobben.

 

DEMPEKLASSER

Dempeklassetabellen under viser hvilken dempeklas se og SNR verdi (Single Number Rating) som tilsvarer støynivået (mål i desibel, Db) hørselvernet er testet og godkjent for å dekke. For å finne ut forventet lyddemping kan SNR verdien trekkes fra målt støy (Db). Varighet på støy kan være skadelig og derfor måles støy over tid. Skadelig grense for mennesker kontinuerlig støy over 80 dB en hel arbeidsdag (A), eller impulsstøy over 130 dB (C).

 

HØRSELVERN TIL HJELM

Når det kommer til kombinasjon av hørselvern og hjelm, er det viktig at hørselvernet er testet sammen med den hjelmtypen de skal sitte på. Sordin har et eget testlaboratorium, der hørselvern testes i henhold til EN 352 (lyddemping, mekaniske egenskaper, etc. Type 1 hjelmfester passer sammen med Rock Dynamo hjelmene. Se mer informasjon om hvilke modeller som passer til din hjelm på groveknutsen.no/hjelmer

 

LOVER OG FORSKRIFTER
EN352-1 Generelle krav til hørselvern
EN352-3 Krav til hørselvern på hjelm
EN352-4 Krav til nivåavheninge hørselvern
EN352-5 Krav til aktive hørselvern
EN352-8 Krav til hørselvern med Bluetooth
EU direktiv 2016/425, personlig verneutstyr (kat. 3)
Forskrift om PVU (nr. 819) og Arbeidsmiljøloven

 

Sorter etter: Anbefalte
Nyhet!

Sordin Hørselvern SEAL

Seal er en serie moderne hørselvern i dempeklasse Medium/Høy (SNR 30dB) med bøyle eller fester til hjelm
Flere varianter!
Nyhet!

Sordin Hørselvern CLASSIC

Classic line er en solid bestselgerserie som består av tre ulike modeller i dempeklassene lav, medium og høy
Flere varianter!