Til toppen

LIFTROLLER INNLØFTSYSTEM


Varenummer: p-1275
Lagerbeholdning:

ekskl. mva.

Nyhet! Liftroller, et nytt og smart innløftsystem for byggematerialer

Dagens utfordringer

I byggebransjen står vi daglig ovenfor en rekke utfordringer, hvor en av dem er å få transportert materiell fra bakkenivå og inn i etasjen de skal monteres. Dagens metoder er ofte tungvinte og tidkrevende, og det kan lett oppstå skade på bygning og arbeidere. Håndtering av for eksempel gipsplater er tungt arbeid, noe som går utover helsen til ansatte. Det er også en utfordring at innvendig materiell blir levert før yttervegg lukkes igjen, noe som fører til at materiell blir liggende i veien og må flyttes på flere ganger, ofte blir materiellet skadet i prosessen, og det går vekk mye tid med bæring fremfor produksjon. Det er også mye kapital som blir bundet opp når materiell blir levert flere uker før det skal brukes.

 

Ny enklere arbeidshverdag

Med bakgrunn i utfordringene nevnt over, så er det lansert et nytt produkt som forenkler byggeplasslogistikken. Innløftsystemet Liftroller® danner en transportbane gjennom vindu i etasjen materiellet skal brukes i. Med en kran løftes materiell opp på Liftroller og dras så inn gjennom vindusåpningen og videre på vognen Liftwagon®. Med denne senkes materiellet ned på opplagsbukker. Slik fraktes tunge gjenstander raskt, sikkert og enkelt til ønsket etasje uten at arbeiderne trenger å foreta tunge løft. Liftroller er justerbar i alle retninger og kan dermed tilpasses ulike åpninger og himlingshøyder. Det er lagt stor vekt på hurtige og sikre innfestingsmetoder. Hver detalj er nøye planlagt for å gi en enklere jobbhverdag.

 

En av de tingene som gjør Liftroller unik, er at den kan brukes etter at fasade/yttervegg er lukket. Dermed kan man ta inn og ut gjenstander til riktig tid, fremfor å lagre masse innvendig allerede fra en tidlig fase før yttervegg lukkes. Siden produktet hovedsakelig er laget i aluminium så er det også lett å bære opp i ønsket etasje. Senere lanseres også en tilleggsløsning som gjør det mye enklere å få bygningsavfall ut av bygg under oppføring/renovering via Liftroller.

 

Ved å bruke Liftroller sparer man ca. 20 minutter per materialpakke sammenlignet med å dra en og en plate/plank i gjennom vinduet mens kranbilen holder materiellet i stropper utenfor. I tillegg til tidsbesparelsen er der en rekke andre fordeler:

 

Se video av Liftroller her: 

Liftroller (NO) from Wikgruppen AS on Vimeo.

 

  • Sparer personellet for tunge løft - færre løft gir færre sykedager
  • Bedrer sikkerheten og reduserer klemfare
  • Produsert i aluminum, som gir lav vekt.
  • Enkel å montere, demontere, frakte og oppbevare
  • Materiell kan leveres den dagen det skal brukes og man slipper å binde kapital
  • Materiell levert til riktig tid gjør at man slipper å flytte på det, og unngår skader før bruk
  • Unngår skader på vinduskarmer og fasade
  • Tidsbesparende, noe som gir mer tid til å produsere

 

Grove Knutsen & Co AS sammen med datterselskapet Alturo AS, er valgt som agent for Liftroller i Norge.

 

ˮInnlossingen av materiell gikk mye raskere, og tømrerne var svært fornøyd med å slippe de tyngste løftene." (TROND NÆSS, PROSJEKTLEDER J. H. NÆVDAL YRKESBYGG AS)