Til toppen
Tar høy risiko ved frakt av dyrt utstyr

Tar høy risiko ved frakt av dyrt utstyr

I mange selskaper innen bygg og anlegg, industri og forskning mangler det ikke på investeringer i dyrt utstyr. Det brukes dyre instrumenter, lasere, kameraer og spesialverktøy rundt omkring i hele Norge, for måling, prøvetakning, termografering, skanning og mye mer. Når dette skal fraktes og transporteres utsettes det sensitive og verdifulle utstyret for stor risiko for å bli ødelagt eller få skader. Her slurver mange med valg av beskyttelse, og går for billige kasser og kofferter hvor utstyret ligger løst.

– Det er ofte snakk om store verdier, og man er helt avhengig av at man kan stole på at utstyret blir fraktet trygt helt frem, uten skader fra fukt eller støt, sier Ole-Henrik Gram, teknisk leder for Trygt i boks hos Grove Knutsen & Co.

Trygt i boks er en komplett løsning for sikring av verdifullt utstyr under oppbevaring og transport. Det kombinerer profesjonelle kasser og kofferter med skreddersydd innredning og systemtilbehør.

– Det er jo litt små-ironisk at det gjerne investeres hundretusenvis av kroner i selve utstyret, mens det som skal sørge for at utstyret beholder sin funksjonsevne når det tas i bruk, forsøker man å spare mest mulig penger på. Plutselig står man igjen med defekt utstyr som enten må repareres eller kastes. Prisen på utstyret og beskyttelsesnivået bør jo stå i stil med hverandre, slik at utstyret holder seg lenger. Det er det som faktisk er økonomisk, forklarer Gram.

 

Robuste kasser og kofferter med riktig innredning

Trygt i boks består av sikre, solide og robuste kasser og kofferter fra anerkjente produsenter som Zarges, Raaco og Explorer Cases. De tåler ekstreme ytre påkjenninger, og sørger for at innholdet ikke blir ødelagt, mistet eller stjålet under transport eller lagring.

Det er kun det beste som er godt nok for det dyre utstyret. Disse produktene er håndplukket til frakt og beskyttelse. Zarges fra Tyskland har solide aluminiumskasser som holder meget høy standard. De brukes daglig under krevende forhold i forsvar, industri, offshore og på ekspedisjoner. Explorer Cases fra Italia er kjent for sine robuste kvalitetskofferter i hardplast som tåler ekstreme påkjenninger. De verdensledende kassene og koffertene gir god logistikk og sikrer at verdifullt utstyr kommer trygt og uskadd frem, forteller Gram.

Riktig innredningsløsning er helt avgjørende for å kunne beskytte godt nok. Utstyret må ligge fast og stødig i kassen eller kofferten, om ikke vil det slenge rundt og bli skadd. Med Trygt i boks leveres det ulik innredning for alt mulig utstyr, slik at utstyret ligger trygt i frakt- og oppbevaringsløsningen.

Med riktig innredning ligger utstyret trygt og rolig uansett

– Det er dette som gjør Trygt i boks til en komplett løsning. Man kan kjøpe dyre kasser og kofferter, men utstyret vil likevel ikke ligge trygt uten en god innredning. Hos oss kan du velge mellom skreddersydde og standard løsninger. Vi tar hensyn til objektets behov for plass, støtdemping og beskyttelse mot støv og vann. Med riktig innredning ligger utstyret trygt og rolig uansett, forteller Gram videre.

Konseptløsningen Trygt i boks legger til rette for nøyaktig skreddersøm om du behøver. Kassene og boksene kan leveres med gravering, foliering eller klistremerker av navn, numre, IDer og logoer. Du kan også få de i et utvalg ulike farger, for eksempel militær-grønn eller signal-oransj. Ikke minst kan det leveres skreddersydd innredning for det utstyret du skal frakte eller oppbevare.

 

Behovet for Trygt i boks

– Vi har fresemaskiner og kompetanse i hus til å skreddersy innredning til det du ønsker skal passe inn i kassen eller kofferten. Vi bruker også ulike materialer for innredningen som står i stil med objektets behov for beskyttelse. 

Grove Knutsen leverer Trygt i boks til alt fra offshore, flyindustri, offentlige etater og byggebransjen til fotografer, skoler og ekspedisjoner. Kundene strekker seg fra internasjonale konsern til freelancere med eget utstyr.

– Nær sagt alle bransjer som har behov for trygg beskytte av utstyr kan ta i bruk Trygt i boks. Vi er stolte av å vise til en rekke fornøyde kunder i svært ulike bransjer. Og det viser hvor allsidig og fleksibelt Trygt i boks fungerer, avslutter Ole Henrik Gram. 

 

Det er mange gode grunner til å velge Trygt i boks. Her har du fem av de:

  1. Økonomi: Trygt i Boks er god økonomi. Ved å ta vare på utstyret vil det vare lengre, du vil spare tid på å ha god logistikk, du vil unngå skader og tap av utstyr. 

  2. Orden i utstyret: Du sparer både tid og penger. Når alt har sin faste plass i kofferter og kasser, får du god oversikt over utstyret. Jobben blir mer effektivt utført og det er enklere å ha kontroll på utstyret så du ikke mister noe.

  3. Enklere logistikk: Ved å samle utstyr og verktøy i en kasse blir logistikken enklere. Alle kassene har gode håndtak. Noen kasser er enkle å stable opp på hverandre med stablehjørner som gjør det lett å oppbevare kassene, andre modeller er for eksempel tilpasset flykabin. Det er også enkelt å flytte på større kasser og kofferter om man velger solide hjul, for eksempel.

  4. Sikkerhet: Kassene og koffertene kan leveres med låse-system. Det er også mulig å legge inn sporingsbrikke i kassene og de kan ID-merkes med både innhold i innredningen og kassen om ønskelig.

  5. Sikker transport og oppbevaring: Kassene og koffertene kan leveres helt vanntette, og som tåler å bli utsatt for kraftig og hyppig vannsprut og stor påvirkning av støv og andre partikler. For eksempel ved bruk på kjøretøy, tilhenger, båt, offshore og lignende. De kan også leveres med ekstra tykke vegger, og ikke minst med spesialtilpasset innredning.

 

Slik bestiller du Trygt i boks:

  1. Kontakt oss og beskriv ditt behov for beskyttelsesnivå og håndtering. Send med bilde av objektet og legg ved mål. Sørg for å få med i hvilke omstendigheter du skal frakte og oppbevare, og antall av kasser eller kofferter du behøver.

  2. Vi gir deg et uforpliktende forslag til løsning, med prisoverslag og leveringstid.

  3. Ved bestilling, sender du inn utstyret for nøyaktig måling eller en teknisk tegning.

 

Ole Henrik Gram

Teknisk sjef for Trygt i boks

Mobil+47 922 68 933

E-post: ohg@groveknutsen.no